Aktiva barn med ReimaGo

Den helt otroliga framgången för Pokémon GO har inneburit mycket bra, bland annat för att den har satt ett välbehövligt fokus i debatten på barns vardagsaktivitet och hälsa. Det är väldigt bra att diskussionen om det här blir mer och mer känd, för det är verkligen en nyckelfaktor i skapandet av långsiktigt hållbar hälsa även för vuxna, för vår hälsa grundläggs redan i barnaåren.

Härom dagen medverkade jag på ett event i Stockholm som Reima anordnade i samband med lanseringen av deras nya koncept ReimaGO, som är ett samarbete mellan de två finska bolagen Reima och Suunto. ReimaGO är ett nytt sätt att ge barnens utomhusaktiviteter fler dimensioner, för med en tillhörande app kan man se hur rörelseenergin har ackumuleras under dagen i ReimaGO-sensorn, och barnen kan sedan använda den insamlade energin i appens spelmiljö. Sensorn kan fästas i en särskild ficka i barnens ReimaGO-kläder eller läggas i valfri vanlig ficka. Du kan läsa mer om konceptet HÄR  och se en film om det här:


 

Jag är officiell ambassadör i Sverige för ReimaGO, och det känns bra tycker jag, för jag brinner verkligen för barns rörelse och motion och för att hitta vägar för familjer att hitta naturliga, roliga sätt att låta en aktiv livsstil bli en del av vardagen, och inte bara plötsliga droppar i ett stillasittande hav. Vi hade en bra paneldiskussion på eventet, där moderatorn Cajsa Rännar, chefredaktör på magasin Friluftsliv, ledde en diskussion med mig och Johan Ekroth, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet, Marie Löf, docent på Karolinska Institutet, och Bingo Rimér från TV4s PappaPanelen. I diskussionen sa jag bland annat att om man som förälder är orolig för att ens barn rör på sig för lite och sitter för mycket med skärm tex ipad eller iphone så är det nog väldigt sannolikt att du som förälder också sitter för mycket. Att barn rör på sig för lite är inte ett barnproblem utan oftast ett familje- eller till och med ett vuxenproblem. 

reimago0071 reimago0074 reimago0089 reimago0091 reimago0125 reimago0094

Om du vill kika närmare på plaggen och kanske handla så kan du göra det HÄR.


 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer