Är du för eller emot?

Jag pratade med en kompis igår som funderat över skillnaden på hur man uttrycker sig kring träning och hälsa. Kost hör nog till dit också. När man vill kategorisera råd, budskap eller rekommendationer är det så lätt att hamna i uttryckssätt där man “är emot” och säger “undvik”. Vanliga råd som kopplas till “undvik” eller “avstå från” är socker, vitt mjöl, konditionsträning, stretch, fett, lightprodukter, stillasittande, plankan, situps och så vidare.
 
  Känner ni igen er?
 
 Min kompis (som forskar på hälsa, träning och kost, superduktig tjej) sa så bra: för att fåmänniskor att på riktigt lyssna så ska vi fokusera på vad vi är “för”.
 
 Det som skiljer mitt språk från många andra träningsprofiler är att jag försöker uttrycka mig genom att berätta vad jag tycker att man ska satsa på, vilka fördelar olika metoder har och jag tycker om att nyansera råd och rekommendationer. Jag berättar vad jag är “för” och för vem det passar. Vi alla har olika behov och erfarenheter. Att veta vad man inte ska göra kommer inte att göra någon klokare. Det är att veta vad vi “ska” göra som ger resultat.
 
 


Puss och kram från London!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer