Åre Extreme Race Rapport

Oj vad den här helgen bara försvann förbi! Vi tävlade i lördags och igår satt jag i bilen hem från Åre och nu på måndagsmorgon är jag på väg till Arlanda. Vi var hemma och mellanlandade, bytte resväskor och vattnade lite och idag bär hela familjen av mot USA.
Tävlingen i lördags var väldigt rolig, Idas hela race rapport kan du läsa hos Alla kan träna.
Precis som förra året så var Åresjön riktigt kall och blåsig under paddelsträckan men precis när jag närmade mig Åre strand för att växla över till Annika som skulle springa så sprack himlen upp, solen sken och vinden mojnade. På söndagen låg Åresjön spegelblank…
Jag gjorde en stabil förstasträcka på paddlingen, jag har inte tränat paddling sedan 2002-2003 utan gjorde ju Åre Extreme i år och förra året utan särskild paddelträning men förbereder mig på andra sätt. Jag hade det tufft i motvinden och fick ligga på våg i klungor för att slippa möta vinden rakt med bröstet. I klungorna gick det lite för långsamt för mig egentligen men så fort jag försökte lämna klungan så fastnade jag i vinden.
Det tuffaste och jobbigaste på paddelsträckan är ironiskt nog löpningen från stranden via en äng för att lämna kanoten och sedan vidare löpning över bron över tågspåret och bort mot kyrkan. Jag var helt slut när jag växlade över till Annika. Å andra sidan så fick jag flera minuters försprång till såna som nådde stranden samtidigt som mig jämfört med växlingen ut mot löpningen. Det lönar sig att kämpa hela vägen till mål.
Annika var snabb som tusan uppför Åreskutan och Ida gjorde en snabb cykling utan misstag. Vårt försprång till andra damlag blev större och större och när tvåan väl gick i mål efter oss så hade vi en vinstmarginal på över en timme! Jag kan verkligen rekommendera stafettklassen på Åre Extreme även för nybörjare i multisport.
Nu är vi framme på Arlanda, nästa hälsning kommer från USA! In och följ mig på instagram @lofsans så får du mycket tätare uppdateringar och mycket bilder bakom bloggkulissen!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer