Årets första transportlöpning & Antishake

Jag är ju långt i från en festtjej; jag dricker extremt sällan alkohol och är så kvällstrött att det är som ett skämt. Att jag inte dricker kaffe och därför blir bakis av fyra cola light under en galamiddag är också en merit. Men om gårdagen vara gala och glamour så är söndagen dagen då träningskläderna åkte på igen och jag var på gymmet klockan 09 i morse för att köra klass. Några timmar hemma i sängen på dagen och sedan kom dagens höjdpunkt; transportlöpning. Jag läser flera bloggar skrivna av tjejer som transportlöper, alltså tar sig från A till B springandes. Jag började cykla till och från jobbet för en månad sedan och har mentalt laddat för att börja springa också. Idag skedde det. Och efter 5 minuter tänkte jag “varför har jag inte gjort det här förut?” Solen sken, musik i öronen och ett riktigt mål med löpningen; Sats Odenplan och PTkunder.
Jag körde ett relativt lugnt tempo och tänkte att jag skulle kunna hålla det under en mara. Lagom flås och lagom tryck i benen. Behagligt.
Påminn mig om känslan när klockan är 05 en regnig tisdagsmorgon också. För det är onekligen viktigt med bra förutsättningar för att transportlöpning ska vara en euforisk upplevelse.


Söder-Odenplan via Västerbron


Man måste ju ta sig hem på något sätt också.


Jag fick ett par tights från Röhnisch igår med antishakefunktion, nog de skönaste paret träningstights jag någonsin haft på mig. Mycket smickrande modell och de håller rumpan på plats, I like! Jag har extra small i Nike annars och i dessa är small perfekt. Rekommenderas starkt till löpartjejer som vill hålla fast saker på sin plats!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer