Återbesök på BB & Sixtenmys

Jag vill än en gång tacka för alla gratulationer och hälsningar ni lämnar här i bloggen och på facebook. Som ni säkert förstår har jag svårt att svara er alla men ni ska veta att jag läser ALLT och blir jätteglad över att det finns så många härliga och positiva människor runt om kring oss och ute på nätet!


Eftersom vi åkte hem från BB innan bebisen var 24 timmar gammal var vi tillbaka på BB idag för att träffa läkare, göra hörseltest och ta pku-prov hos barnmorskan. Bebisen blev såklart godkänd hos alla! Sixten charmade brallan av både personal och andra föräldrar, han brukar ha den förmågan. Massa myror i brallan har han i alla fall och det är alltid fullt ös kring honom. Nu när gravidmagen är borta älskar jag den förmågan hos honom. Energi är bra!


Sixten har varit väldigt avståndstagande mot mig sedan jag kom hem i onsdags morse. Han är jätteglad och sprallig men så fort jag kommer in i samma rum börjar han gnälla och oja sig. Men i kväll satt han för första gången helt lugnt i mitt knä i soffan och efter en flaska välling somnade han helt lugnt. Det var alltså första gången vi kunde sitta och bara mysa sedan i tisdags morse, fatta hur mycket jag njöt!Bebisen sover fortfarande många timmar på raken så jag passade på att sova jag med när vi kom hem från SÖS. Vaknade efter två timmar som en helt ny människa, det tar på krafterna att amma på nätterna. Jag räknade till 10 gånger mellan 23 och 08 imorse. Jobbigt men mysigt! Jag fick en bekräftelse på att amningen fungerar bra när läkaren vägde bebisen idag. Han föddes med matchvikt 3685 gram och ligger idag på 3515 så redan ikväll eller imorgon är han tillbaka på matchvikten. Det märks i tuttarna kan jag säga.


Ikväll kollar vi på Idol, Bourne Supremacy och sedan vår favoritserie Modern Family. Hans köpte två vaniljmunkar till mig som jag ska smaska på. Vi diskuterar namnförslag för fulla muggar. Flera har gett oss många fina och passande förslag på facebook men än har vi inte bestämt oss, vi kan helt enkelt inte enas kräsna som vi båda är. Har du något passande namn till vår lilla kille som dessutom matchar Sixten får du gärna berätta det!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer