Att ge tid till det äldre syskonet

Det är svårt tycker jag. Jag tror att en del av Sixtens frustration gentemot mig bygger på att han aldrig får vara helt ensam med mig. Baxter är en väldigt intensiv bebis medan Sixten är självständig och lugn. Han kommer inte i andra hand men inte heller först. De får turas om att prioriteras högst. Sixten går på förskolan 9-15 fem dagar i veckan och kvällarna däremellan flyger förbi. Idag bestämde jag att Sixten fick vara hemma med mig istället för att vara på förskolan. På så sätt fick vi en nästan en hel timme i soffan medan Baxter sov och flera timmar bredvid varandra även om Baxter var vaken och klättrade över oss.
Jag ska bli bättre på att ge Sixten tid själv med mig. I november och december när vi har flyttat har vi ingen förskoleplats på Södermalm och istället för att skjutsa Sixten till Odenplan funderar jag på att vara hemma med båda två på dagarna. Tanken på en sen höst/tidig vinter tillsammans med båda två hemma i nya lägenheten så att vi kan boa in oss och utforska området känns väldigt lockande.
Idag har vi bara haft ett projekt; barnen var inne på MiniSats medan jag körde min lunchcykling på Sats Odenplan.


Om en stund kommer Hans hem och då ska jag gå förbi kamerabutiken här i närheten. Min systemkamera har gått sönder i både den interna blixten och i objektivet. Hoppas det går att laga!
Sedan ska min syster Agnes (min yngsta syster Elin bor på Österlen där hon läser på konstskola så vi ses inte så ofta just nu) och jag gå på pedikyr. Man sitter i massagefåtölj medan fötterna blir finfina. 🙂
Vi ska testa ett nytt sushiställe här på Drottninggatan efteråt men vi köper med oss hem så att Hans också får smaka. 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer