Att springa för en god sak – Helsingborg marathon

Att springa är ett individuellt projekt. Men så kallade charity runs är ett sätt att också addera en gemensam dimension till löpningen.

Många av er känner säkert till löpare som samlar in pengar till sjuka barn, osv. Det är ett härligt exempel på hur idrott kan bidra till en bättre värld tycker jag.

En god vän till mig och Hans heter Srini Swaminathan och är en indisk lärare som ofta föreläser jorden runt om skolutveckling. Vi har träffat honom både i London och hemma hos oss i Stockholm, och vi har hört honom berätta om hans enorma engagemang för de allra fattigaste och mest utsatta barnen på den indiska landsbygden. Detta har imponerat och berört oss mycket. Vid sidan av sitt arbete som lärare och föreläsare (han föreläser t ex åt Apple i Stockholm nästa vecka) så har Srini sedan några år regelbundet sprungit hel- och halvmaror för att samla in pengar till “sina” barn. Vi har pratat med Srini och föreslagit att vi ska passa på att hjälpa honom att få in pengar i samband med sitt Sverigebesök.

 – Sagt och gjort, vi kontaktade Helsingborg Marathon som gav Srini en gratis startplats på lördag och nu vill vi uppmana alla som vill bidra till en liten, men viktig skillnad för barn som har det tufft för att de har fötts på “fel” plats på jorden.

Srini har samlat in önskemål från de olika fattiga byskolor som Srini arbetar med, så ni ska att veta vad de insamlade pengarna går till:  

1. Vattenrenare för att göra skolans dricksvatten säkert (t ex i Hyderabad)

2. Måla väggar i klassrum där färg annars flagnar

3. Arbetsböcker i matematik och engelska

4. Sagoböcker för de minsta

5. Enkla skolmöbler till klassrum 

6. Biblioteksböcker och bokhyllor 

7. Enkel IT-utrustning såsom skrivare, kamera, högtalare, modem

8. Pennor, pennskrin, skolväskor, pennvässare

9. Pengar till utflykter – de flesta barnen har aldrig sett en flygplats, köpcentrum, biograf, osv

Srinis kampanjsajt som han samlar in penagr genom hittar du här: https://milaap.org/campaigns/dreamscometrue

Den har använts länge, den är pålitlig och säker och helt transparent. Man använder sitt vanliga kreditkort.

Organisationen som står bakom sajten heter Miilap (https://milaap.org) och är en välkänd indisk crowdfundingsajt baserad i Bangalore, där över 700 personer driver olika insamlingsprojekt. Betalningar från Skandinavien fungerar utmärkt.

Om ni vill veta mer om Srinis arbete eller om ni har frågor om kampanjen får ni mer än gärna kontakta honom på  sriniswaminathan80 [at] gmail.com

Nu uppmanar jag er alla att gå in på Srinis kampanjsajt och donerar en slant, så ska vi tillsammans se om vi kan nå målet att kunna samla ihop 10 000 SEK under Helsingborg Marathon. Hans och jag kommer att donera 100 USD till Miilap och vi står också för Srinis hotell i Helsingborg.

Håll tummarna för oss och Srini på lördag!

20x30-MUMH1091-1 DSC_3670 Mumbai Jan 18 2012-1 orig-RYAC1509

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer