Att välja utrustning

Ni som lyssnat på det senaste avsnittet av Träningspodden vet att jag denna vecka har mycket att göra med att ordna och fixa med beställningar till den träningsstudio som jag ska öppna. Vi får tillgång till lokalen i mitten av november men då är den helt rå, helt tom, till och med utan belysning. Så tills dess ska vi ha kontrakterat hantverkare, valt golv, väggar, belysning och så vidare samtidigt som vi ska beställa all träningsutrustning. Jag vet exakt nu hur jag vill att vår träningslokal ska se ut och vilka träningsgrejer vi ska ha.
 
 Eftersom vår lokal inte är öppen för allmänheten utan man bokar en tid med en PT eller coach för individuell träning eller en workshop så är det helt andra krav på vår lokal än ett vanligt gym. Som PT använder vi andra redskap när vi jobbar med våra klienter än vad gemene folk kör med när de tränar. Jag uppskattar tex fria öppna ytor väldigt mycket och jobbar helst med skivstång, kettlebells och ett kroppsviktsband framför typ alla maskiner.
 
 Inredningen till vår stora lounge där vi coacher har vår arbetsplats och där vi har konsultationer med klienter kring träningsupplägg och kostrådgivning har vi tagit hjälp av en erfaren scenograf som fått i uppdrag att ta fram ett case med möbler, material, känsla, belysning osv. Jag låter de som är proffs på sånt sköta den delen så att jag som är proffs på träning kan välja vilka vikter på kettlebells vi ska ha och vilket sorts löpband som vi har behov av. Man gör det man är bra på liksom.
 
 Med andra ord: den här veckan sitter jag med offerter, listor, ringer leverantörer och projektleder. Ett nytt sorts jobb kan man säga!
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer