Att vara äventyrlig mamma men med säkerhet i fokus

Jag är en ganska avslappnad mamma som inte går omkring och är särskilt ängslig av mig när det gäller mina barn. Tvärtom, så har jag ofta tagit med mig killarna på äventyrligheter och strapatser redan från unga år och jag har alltid peppat dom att testa, pröva och försöka. Misslyckanden är lärdomar och som vuxen har jag kunnat finnas bredvid dom för att trösta och prata när saker har gått snett, men också för att hurra och fira när saker gått bra. Hans och jag pratar ofta om vikten av att ha “slack på linan”, dvs att våga låta ha barnen lite på avstånd och att visa tillit, samtidigt som man ändå finns där, en bit bort. Jag vet att andra föräldrar kanske tänker annorlunda, och det är bra. Precis som med träning måste man hitta just sin egen väg till föräldraskapet, utan att göra som andra säger.
Hans och barnen kommer att flyga hit till Thailand i mitten av december. Hans har mycket jobb hemma med att fixa inför öppningen av vårt gym men allt ska typ vara klart innan han åker. På hans lista inför resan har vi haft många punkter, att resa med barn till Asien kräver en hel del förberedelser. Efter att ha gått på några nitar under våra senaste resor har vi nu sett över vårt försäkringsskydd.
Vi har självklart vanlig hemförsäkring och personförsäkring för mig och Hans och numera även en reseförsäkring för hela familjen. Vi har extra, egna barnförsäkringar för Sixten och Baxter. Det känns egentligen konstigt att man enligt lag måste försäkra bilen men inte barn.
Jag googlade lite inför resan och hittade ett test som jämför barnförsäkringar och där utses Länsförsäkringar bäst i test. Du kan kika på testet HÄR.
Så här resonerar Hans och jag kring barnförsäkringar:
Utan barnförsäkring kan man som förälder gå miste om stora ersättningar för utebliven arbetsinkomst om barnet kräver vård hemma, utöver det grundläggande stödet från försäkringskassan. Många tror att hemförsäkringen skyddar barnet vid sjukdom eller olycksfall men så är det inte.
Med en barnförsäkring så är barnet försäkrat dygnet runt vid både skada och sjukdom. Den gäller tills barnet är 25 år. Många barn får ärr- och tandskador, vi är förskonade från det men flera kompisars barn som slagit sig har fått ersättning för det från barnförsäkringen.
Har dina barn en barnförsäkring?


I samarbete med Länsförsäkringar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer