Backlöpning i Hammarbybacken

Kan man bli tröttare av något som att springa den där förbannade backen?!
Vi körde först tre “kortare” vändor upp och med fokus på löpning över krönet och snabbt och tekniskt bra nerför med ca 1:45 i uppförstid. Sedan körde vi flera varianter på raka löpningar uppför med fokus på starkt frånskjut, höjd blick, framskjuten höft och starka pendlande armar. Hmm… Kom ihåg det när mjölksyran sprutar ut ur öronen. 🙂
Totalt inklusive uppvärmning och nedjogg blev passet 60 min varav 40 var i backen. Grymt bra för lår, rumpa och lungor. Och huvudet såklart. Nu är jag trött men ge mig en natt så är jag fit for life igen.
Förutom killarna från Stockholm brantaste var det samma gäng som förra veckan, jag hade med mig min kompis Veronica, hennes kompis Hanna med sambo, min syster Agnes och hennes sambo och en helt fantastisk tjej som heter Helena som läser min blogg. Helena var supersnabb och så lätt i backen, vilken inspiration!
Nu har jag precis parkerat cykeln och ska ta en varm dusch. Jag åt middag innan passet, när jag ska köra lite längre mer konditionskrävande träningspass så äter jag kolhydrater innan annars äter jag sällan kolhydrater till middag. Återhämtningsmål ikväll blir kesella med hallon och nötter. Jag måste äta det sista jag gör innan jag sommar annars vaknar jag hungrig på natten. Tränar man hårt och regelbundet och sköter maten så vågar kroppen förbränna även under vilan. Ett knep alltså; ät regelbundet varje dag så att kroppen vet när och hur den ska få energi så att den i sin tur vågar omsätta den energin (fettet) den har i buffert.


Invigning av nya löparvästen från Röhnisch! Efter Lidingöloppet ska jag unna mig nya Asics. Tajtsen är mina prestationstajts som jag använder när jag vill känna mig riktigt snabb. 2XU. Lite kyligare nu så funktionströjan från Kari Traa var perfekt.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer