Backlöpning och magträning

Vi skulle ha kört det tredje passet i Röhnisch Running School med backlöpning i går men alla löpband var upptagna på grund av ett gruppträningspass på löpband så vi fick planera om den kombination vi hade tänkt. Med intervaller från 1 minut 2 minuter 3 minuter 4 minuter 5 minuter med 2 varv och 1 minut vila mellan varje och 20 min backlöpning blev passet för långt då barnen var inne på Minisats. Resultatet blev 2 varv på 1-5 minuter på 14 km/h och 1 i lutning med lite axelträning före och sedan körde vi 20 minuter backlöpning i dag före ett pass med bålstyrka.
Hans och jag hade två löpband i gång, ett på 5 km/h platt och ett på 15 i lutning och 10 km/h. Sedan turades vi om att köra 1 minut på vardera band. Galet tungt och jobbigt men det finns någon mental aspekt som gör att för varje intervall man klarar av så blir man så mycket mentalt starkare. Det är den största behållningen med intervallträning; att man går i mål så många gånger per pass. På ett distanspass när man kör lugnt jämt tempo så går man ju bara i mål en gång och det är när man är klar. Mer intervaller och mental styrka till folket med andra ord!
Jag kör sällan isolerade magövningar utan gillar övningar som inte bara tränar magen utan också rygg, axlar, bröst och greppstyrka. Ni ser varken mig eller mina kunder ligga och göra situps.
Vi filmade idag flera varianter på övningar som är både effektiva för bålstyrka, kräver mycket av andra kroppsdelar och som är relativt komplexa. Den sista övningen med pinnen kan du göra även om du är gravid.
[videofyme id=”999915″ width=”500″ height=”320″]

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer