Backträning for president!

Det är sällan jag tränar och pressar mig så hårt att jag blir illamående av passet. Framförallt är det mentalt väldigt tufft att ta sig till det läget men det krävs också att förutsättningarna för att kunna ta i till 100% är bra. Jag tror att för att kunna förbättra sig och pressa sina gränser både fysiskt och psykiskt så måste man då och då kliva ur bekvämlighetszonen. Inte varje pass och inte i alla träningsformer men oftare än vad många människor tror.
Idag var en sån dag för mig. Med 10 stycken backinervaller inplanerade, en träningsdate i form av grymma Sara och strålande solsken så fanns alla förutsättningar för att kliva ur bekvämlighetszonen. Jag hängde på i Saras helt fantastiska tempo, fokuserade på andningen och starka ben uppför backen. En riktig utmaning och så nyttigt! Att vi lyckades sänka tiden på den sista intervallen trots så trötta ben blev en grym belöning.
Backlöpning är nog den jobbigaste träningen för mig men supernyttig!


Vår backe. Från båtklubben vid Tanto och upp till hundrastgården på toppen. Cirka 1:50 uppför och 2:00 nerför.


Inspirerande Sara. Med henne känner jag mig oövervinnelig!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer