Bästa magövningen

Jag får ofta frågan vilken magövning som är den allra bästa, den mest effektiva, den som bränner mest och så vidare. Jag tycker inte att det finns något rätt svar på de frågorna. Vilken övning som är bäst beror på så många faktorer som hur stark du är, vilken motorisk kontroll du har, hur bra balans du har, vilken styrka du har i ryggen kontra magen, hur stark du är i den inre magmusklerna kontra de yttre och så vidare. I mitt jobb som personlig tränare så utmanas jag dagligen i att hitta övningar där mina kunder känner att de verkligen får kontakt med rätt muskler och kan jobba med självförtroende i övningen. Svaga axlar, stela höftböjare och svag ländrygg är ofta begränsande faktorer men de kan förebyggas och åtgärdas genom att träna funktionellt med stora övningar som engagerar och involverar hela kroppen. Därför fortsätter jag att tjata om att det är bra för de allra flesta människor att träna varierat, både avseende vikter, redskap, intensitet, frekvens, mängd och så vidare. Fokusera på att säkra upp alla svaga länkar genom att träna allsidigt. Och så bjuder jag på en övningskombination med bästa magövningen. För några av er kanske.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer