Benalmadena Delfinarium

Vi bor i den norra delen av Puerto Banus uppe på Aloha Hill. Sierra Nevada ligger strax ovanför och utsikten från berget är magnifik. Även om det är lågsäsong nu och på väg mot höst så är landskapet väldigt grönt. Vi har som sagt haft lite otur med vädret då det regnat lite grann men som tur är finns det massor av kul grejer att göra, både här på Aloha Hill Club och i trakterna omkring. Förutom perfekta förutsättningar till att träna finns det roliga och spännande utflykter som passar hela familjen.
Vi har hyrt en liten bil för att kunna göra utflykter utan att behöva boka in klubbens chaufför, Daniel och Marlene som vi är här nere tillsammans med har en egen bil stående här jämt nämligen. Vi åkte 5 mil längs kusten mot Malaga till en liten djurpark. Den påminner om Central Park Zoo i New York förutom det stora delfinariet. Sixten och Baxter är väldigt fascinerade av pingviner just nu så de älskade också matstunden där alla pingviner fick fisk till lunch.
Sköldpaddorna var långsamma, ormarna läskiga, fågelshowen supercool och pirayorna hungriga. Detta var ett perfekt resmål på lagom avstånd och passar både barn och vuxna.


Dagens mamma i Raybans som varit “borttappade” i en resväska.


Sixten och Alexander tyckte att det var väldigt spännande med de exotiska fåglarna och deras show. Dresserade som hundar. Fåglarna alltså.


Det är häftigt hur molnen ligger så lågt och skymmer bergen. Så maffigt!


Ett sjölejon bjöd på uppvisning.


Och kunde dansa.


Så fascinerande med delfiner!


Jag förstår inte hur de kan synka varandra! Imponerande!
På vägen mot Marbella igen stannade vi till vid ett av de stora köpcentrumen i området och åt lite lunch. Det finns riktigt bra shopping här men som tur är lämnade jag plånboken hos Hans när Marlene och jag tog en promenad med de två minsta i butikerna. Vi två åker till New York om ett par veckor så vi håller oss ett tag till. Baxter fyller dock år på lördag och vi ska fira honom här innan vi åker hem så en present och en tårta blir det i shoppingväg!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer