Bodybuilding a la Torekov

Den här veckan bara försvann i ett nafs och jag kom på idag att jag ju inte bloggat på länge!
 
 Tillsammans med alla mina coacher i Lofsangruppen anordnar jag ett stort träningsevent nere i Torekov i helgen. Vi har haft supermycket att göra inför helgen men nu när alla våra klienter checkar in på Torekov hotell så är allt förberett och klart. Så härligt!
 
 De flesta av oss coacher åkte ner till Torekov i går för att i lugn och ro förbereda allting och ta emot leveranser av träningsutrustning. Vi har beställt skivstänger och viktplattor till våra workshops från Eleiko och Idrottscentrum i Halmstad som de har skickat hit till hotellet, så snällt!
 
 Imorse, innan Torekov hotells fantastiska frukostbuffé, körde vi ett klassiskt bodybuildingpass nere i hotellets egna gym. Galet starka coacher!
 
 Syfte: ökad genomblödning muskulärt, känna sig stark, få utlopp av stresshormoner, ha roligt
 
 Huvudfokus: rygg och axlar i drag och press-moment
 
 Så här la vi upp passet:
 
 Skivstångsrodd med handflatorna framåt (supinerat grepp)
 Bicepscurl med stång
 Axelpress med stång
 Latsdrag i maskin
 Utåtrotation med gummiband för rotatorcuffen
 Tricepspress i maskin
 
 Vi körde alla övningarna i en följd med 12 repetitioner på varje och 2-3 minuter vila mellan varje. Vi hade så tunga vikter att vi knappt orkade 12 repetitioner.
 
 Sen gjorde vi en så kallad “dropset”, där man gör så många repetitioner man orkar på varje vikt innan man sänker vikten och fortsätter på övningen.
 
 Hantellyft åt sidan (för axelns utsida)
 
 10 kg
 9 kg
 8 kg
 7 kg
 6 kg
 5 kg
 4 kg
 3 kg
 2 kg
 1 kg
 
 Efter sista vikten vilar man 2 minuter och gör allting två omgångar till med 2 minuter vila. Dropset är ett kul sätt att trötta ut muskeln på samtidigt som det är bra teknikträning!
 
 


Ida och Elin, mina coacher.


Ida och Teresa!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer