Borgbacken, Kattila och Sea Life i Helsingfors

Ojojoj vad trötta vi är i ben och skalle nu! Vi kom ju fram till Helsingfors vid 10 i morse. Efter checkin på vårt hotell Holiday Inn uppe vid Helsingfors Convention Centre så promenerade vi ner till Borgbacken som är Nordens största tivoli/nöjespark. Vi som är vana vid Gröna Lund blev helt sålda.
Förutom att det finns massor av bergochdalbanor istället för bara två och att det är väldigt stort och luftigt så var det inga köer överhuvudtaget så barnen behövde inte köa någonting. Sixten kom precis in på 100-strecket på karusellerna medan Baxter fick åka de enklaste bara. Det är gratis inträde till nöjesparken och många karuseller är också gratis. Borgbacken drivs typ ideellt, de skänker massor av vinsten till barnverksamheter, sympatiskt tycker jag. Tom försvann direkt i väg tillsammans med Noel, Åses son så dom har vi inte sett susen av på hela dagen. Hans åkte några riktigt crazy grejer men jag är lite nojig över min nacke och så är jag rädd för att bli åksjuk, jag kan inte ens gunga med barnen utan att bli illamående, så jag nöjde mig tantaktigt med att åka ett tåg runt parken. Förutom att sitta bak på flaket när Sixten och Baxter körde lastbilar. 🙂
Vi åt lunch på Kattila som är ett restaurangkoncept inne på Borgbacken. Det finns finskt tema, asiatiskt, amerikanskt och köttbullerestaurang (!). Vi åt lunch på den finska restaurangen och som vanligt när det finns fisk på menyn så väljer jag det. Inkokt lax och potatis med citron- och smörsås blev det. Jättegott! Till middag delade Hans och jag på en bra pizza med stark salami och så beställde vi edamamebönor från den asiatiska restaurangen. Vilken höjdare jämfört med den restaurangnivån vi är vana vid från svenska nöjesparker!
Mitt på dagen fick vi en guidad visning på Sea Life som är en större variant av Aquaria i Stockholm. Sixten och Tom blev helsida på alla häftiga fiskar och jag som aldrig sett en haj på riktigt mötte en 1,5-meterskille på nära håll.
Alla barnen är jättenöjda med dagen, det har verkligen funnits bra aktiviteter för deras olika nivåer. Baxter som var lite osäker i början blev modigare efter någon timme och älskade motorcyklarna mest. Sixten tyckte att lastbilarna var häftigast. Tom hade gått en kurs i loopvänjning som han kallade det och hade åkt så många bergochdalbanor med loopar att det knappt kändes i magen längre. Häftigt för en 10-åring!
Nu ligger vi utspridda på våra sängar i hotellrummen, så nöjda. Det har varit en lång men helt fantastisk dag. Baxter sov 3,5 timme i vagnen mitt på dagen så han är on fire fortfarande men Sixten är på nedräkning om man säger så. Imorgon väntar en ny dag på Högholmen som är något typ av zoo/djurpark. Vi ska åka båt dit. Sen ska vi ombord på den stora båten igen och styra kosan mot Stockholm. Vi kommer tillbaka på söndag morgon och jag åker då direkt till TV4 för ett besök på Nyhetsmorgon. Många järn i elden. 🙂


Jag är tacksam för den här minisemestern som Allt för föräldrar och Visit Helsinki bjuder oss på. Snacka om kvalitetstid för vår familj på exakt det sätt vi vill ha det!


Favoritkarusellen för små gräbs!


Lagom fartfyllt för mig. 😉


My beloved!


Sixten älskar action!


Väldigt seriös chaufför. Det här är inte lek enligt Sixten.


Högt däruppe är Hans och Sixten.


Och långt där nere är jag.


Dumdumdumdum…

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer