Brooklyn, Williamsburg & Gladiatorerna

Ännu en dag här i New York är till ända och vi är på hotellet för att ladda om inför kvällen och ett restaurangbesök.
Hans och jag möttes upp på Herald Square tidigare idag och tog en taxi över till Williamsburg. Vi har hört väldigt mycket bra om Williamsburg där många svenskar numera bor och vill såklart uppleva området själva. Det påminner mycket om Greenwich, ganska mycket “hipsters”, men mer vanliga människor än på Manhattan. Vi hittade en spännande restaurang, Aurora i närheten av bron där vi satt utomhus och åt lunch.


Lagom till att vi blev klara började det regna men det gick snabbt över som tur var. Folk kollade snett på oss när vi frågade om riktningen till Brooklyn Bridge, tydligen var det väldigt långt?! Vi tog i alla fall sikte på riktningen och började knata, helt utan karta då båda våra mobiler krånglade. Vi hamnade i ett extremt judiskt samhälle där exakt alla människor vi mötte hade korkskruvarna vid öronen och kvinnorna peruk, vilka kontraster och så allmänbildande det är att resa. Vi gick och gick och den judiska stadsdelen av Williamsburg tog aldrig just, så häftigt!


Till slut kom vi in mot DownTown Brooklyn som påminner väldigt mycket om Harlem. Brooklyn var mycket större än jag föreställt mig och vi gick och gick. Sen visade det sig att vi haft lite fel vinkel och hamnat långt ifrån Brooklyn Bridge som var vårt mål. Då hade vi gått två timmar sedan restaurangen och hade typ en timme kvar till bron. Vi funderade starkt på en taxi sista biten, fast över själva bron måste man ju gå, det har jag sett på alla filmer nämligen. Ni vet sista scenen i Sex and the city?


Till slut fick vi alla fall belöningen i form av den häftiga bron framför oss. En väldigt romantisk plats faktiskt och vi bevittnade ett bröllop mitt på bron också. Det är första gången jag lämnat Manhattan när vi varit i New York och det var så häftigt att kunna stanna upp och se skyskraporna på håll och myllret av människor och bilar.


Sista biten från Town Hall vid brofästet och hem till Soho tog vi till slut en taxi och checkade direkt in på en salong för varsin pedikyr. Vilken present till våra ömma fötter som gått så många timmar idag! Trots att jag sov 11 timmar i natt nickade jag nästan till under massagedelen.


Förresten hade jag ett mycket trevligt telefonsamtal med producenten av Gladiatorerna igår. 🙂 Det gick ju väldigt bra på utmanartesterna förra lördagen.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer