Cirkelträning med kettlebell och bänk och intervallträning på löpband

[videofyme id=”465874″ width=”480″ height=”360″]Tre övningar på raken utan vila och kör övning ett direkt efter tre igen. På detta sätt jobbar du både med pulsen och styrkan samtidigt. Som vanligt ska du vara noggrann med hållningen, sug in naveln och utgå från höften i rörelserna.
Försök köra tre varv på raken utan förbestämd vila, hämta andan när du behöver. Lyssna hur noggrann jag är med andningen i varje repetition, viktigt för att kunna träna hårt!
I båda övningarna med kettlebell så ska kulan gå rakt upp och rakt ner och inte i en båge ut den kroppen.
Jag kör med 12 kilo i klippet, det var den tyngsta vikten här på Ystad Saltsjöbads gym. Innan denna cirkel körde jag ett längre block intervallträning med detta upplägg:
10 min joggning som uppvärmning.
45 sekunder löpning/15 sekunder ståvila. Efter varje gång ökar du hastigheten ett steg (nybörjare max 0,5km/h), jag höjde 1km/h. Kör och öka efter varje 45sekundare så länge som du orkar innan du gör samma sak fast minska hastigheten efter varje. Jag körde från 10 km/h upp till totalt 19km/h och sedan ner till 8km/h. Totalt 30 minuter.
Prova med en hastighet som passar dig, du kommer inte hinna tröttna på löpbandet och du får både kondition- och förbränningsträning.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer