Coney Island bättre än förväntat

Jag har länge velat åka ut till Coney Island men när vi brukar åka till New York har vi ofta bara varit borta som en långhelg och då har det känts som ett för stort projekt med väldigt låg prioritet. Dessutom känns Coney Island väldigt säsongsbundet, för tidigt på våren eller sent på hösten är det nog inte lika trevligt som i början av juli. Men när vi den här gången är i USA nästan två veckor, och dessutom har med barnen så känns den här utflykten perfekt. Hans och jag jobbar nämligen mycket här med ett projekt vi har så det känns värdefullt att bryta av då och då med familjeprojekt.
 
 Vi tog tunnelbanan från Manhattan hela vägen, det var en spännande resa tycker hela familjen. På vägen hem så somnade Baxter till och med, trött av värmen, tivolit och mycket intryck.
 
 Jag hade inte så höga förväntningar på Coney Island eftersom jag både läst och hört om mediokra upplevelser därifrån men jag är mycket positivt överraskad! Stranden var större, finare och längre än jag trott, det var mer action än jag föreställt mig och de olika nöjesparkerna på strandpromenaden var faktiskt fräschare än jag trott. Det kändes superkul att bli positivt överraskad!
 
 Sixten är den som älskar tivolin mest i familjen och åkte allt han hann och fick baserat på sin längd. Det är olika tivolin på området, entrén är gratis och så har man biljetter eller åkband till det område man vill vara på. Vi köpte ett kort laddat med 60 credits och varje attraktion kostade mellan 3 och 7 credits inne på Luna Park. Det fanns många grejer som passade Sixten där men desto färre som passade Baxter. På området bredvid var det mer småbarnsfokus men eftersom Baxter är rätt ointresserad så var vi bara inne på det området som hade mittemellan-åk.
 
 Vi köpte lobster roll-lunch från en foodtruck på strandpromenaden och satte oss i lite skugga på stranden och åt lunch innan vi åkte tunnelbana tillbaka till Manhattan igen. Jag trodde inte att det skulle finnas så mycket hus, både stora och höga i området och att det skulle vara så stadsmiljö-aktigt så jag har verkligen lärt mig mycket om de mest södra delarna av Brooklyn idag. När vi sprang New York marathon i november så startar man på andra sidan bron från sydvästra Brooklyn men sen svänger man tidigt norrut så det här är ett helt nytt område för mig.
 
 Jag rekommenderar den här utflykten om vädret är bra, man vill se lite mer av Brooklyn och om man har några extra dagar i New York. Men om man är på Manhattan för första gången, över en helg tex så tycker jag att det finns många andra saker man ska satsa på innan man åker på en utflykt till Coney Island.
 
 Har du varit där? Vad tycker du om Coney Island? Håller du med mig?
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer