Dagens Träning

Eftersom Tompa och Tova är här denna vecka så försöker jag hitta på saker att göra på egen hand så de får vara ensamma med sin pappa utan Sixten och mig ibland. Det är viktigt för mig att det blir en bra balans mellan det gamla och det nya för dem. Idag spenderar de lördagsförmiddagen på Eriksdalsbadet; Toms favoritplats på jorden näst efter Egypten.
Efter frukosten hann jag jogga bort till SATS för ett styrkepass innan Hans, Tova och Tom skulle iväg till badet, så Sixten fick följa med pappa till bilhandlaren och hämta vinterdäcken.
Jag hade inte planerat dagens pass; träningsvärk i axlarna och senaste körde Elin och jag mycket ben så jag ville känna efter på gymmet vilka muskelgrupper som skulle få sig en omgång. Jag hann köra ett uppvärmningsset knäböj när jag såg i ögonvrån att Emanuel precis skulle köra i gång en SatsCykel 45. Jag vet innerst inne att det är konditionsträningen jag ska prioritera, ändå är det styrketräningen som är roligast och som mentalt är lättast att köra. Jag bestämde mig för att vara spontan, frågade Emanuel om det fanns plats kvar på passet, sprang ut i omklädningsrummet och hämtade cykelskorna och hoppade upp på en cykel längst fram.
Jag har normalt sett svårt för de gula förkoreograferade klasserna, speciellt cykelklasserna, men Emanuel (som är gammal tävlingscyklist) instruerar passet på ett personligt sätt där han betonar god teknik, känsla och mental styrka. Jag är positivt överaskad!
Uppvärmning:
10 min jogging till SATS
40 min konditionsträning på cykel
10 min jogging från SATS
Väl hemma har jag hunnit duscha, klä på mig, sminka mig, äta lunch, lägga in bilder på datorn, läsa bloggar och Sixten har fortfarande inte vaknat efter bilturen ut till Hemmesta med sin pappa. Skönt att få lite egentid hemma!
Idag skulle Sixten och jag egentligen ätit lunch med Yvette på eftermiddagen men hon kände sig lite dålig så vi sköt fram det till imorgon. Nu sitter jag istället iordninggjord i soffan och väntar på att badfolket ska komma och plocka upp mig, jag fick nämligen följa med dem på buffé efter badet, på Rice på Östermalm. Det ser jag framemot!
Ikväll är TV:n bokad för fotbollsmatchen, Sixten och jag åker förhoppningsvis (beror som alltid på Sixtens kvällshumör) iväg på födelsedagsfest hos min kollega från Nacka Strand; Michaela istället. Michela bor i samma trappuppgång som min mamma så vi kanske säger hej till henne och fyller på pusskontot när vi ändå är i krokarna.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer