Det kanske löser sig ändå…

I samma takt som Sixten viftade på de små tårna inne i gipset började hans jämnåriga kompisar och de andra bloggbebisarna att krypa. I vårt hem kunde bebisen inte ligga själv på golvet utan att tröttna, på den tid det tar för mig att ta mig tillbaka till soffan från lekmattan.
Så en solig dag i mars, för exakt en vecka sedan idag faktiskt, plockades gipset bort och de viftande små tårna kom ut i luften och var nu pillbara för bebisen.
Sedan den soliga dagen, för exakt en vecka sedan, har jag sett en 15-åring framför mig. En 15-åring som ligger på golvet likt en uppochnervänd skalbagge som inte kan vända sig tillbaka och krypa vidare. Den 15-åringen är min Sixten. Min Sixten kommer att vara 15 år och inte kunna krypa. Att gå är inte ens att tänka på.
Men så idag, en solig dag i mars, tändes mitt hopp igen. Idag har Sixten börjat åla igen.

Det kanske löser sig ändå… Sixten kanske inte blir 15-åringen som inte ens kan krypa. Det kanske blir en hel karl av honom en vacker dag till och med.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer