Dunderklubben, Beast 2014 eller Cardiass?

Min kompis Clara och jag är helt insnöade på att ett skämtsamt sätt paketera och “branda” olika träningsformer. Mycket av vår tid tillsammans (jag tror att vi ses  3-4 gånger i veckan faktiskt) går åt till att filosofera om olika träningsformer, för vem det kan passa, vilka mål man har, vilka hjärnspöken man slåss mot och så vidare. Det är så lätt att tolka träningsbloggare och andra träningspersoner som är aktiva i sociala medier som att det finns ett rätt och ett fel när det gäller träning, att det är svart eller vitt. Jag tror på att vara noggrann med att hålla i sär saker och ting; det som är bäst för mig är inte det för dig, det som är optimalt för Clara är för lite eller för mycket för någon annan. Och i slutändan är allt som det handlar om faktiskt vikten av att komma ihåg att det är syftet, ditt VARFÖR som är avgörande för din tränings upplägg, din tränings innehåll, frekvens, intensitet och så vidare. Du vet VAD du borde träna, du kan googla dig fram till HUR du ska träna men VARFÖR du ska träna det du gör, det är svårare att uttrycka.
Några förslag på “träningsbrands” vi har kommit fram till hittills:
Dunderklubben – För tjejer som vill lyfta tungt och som ser att de kan bli starkare på fler arenor än i gymet av att träna. Prestationsinriktad träning som mäts i siffror.
Beast 2014 – För tjejer som vill ha synliga muskler, markerade lår och putande rumpa. Gärna breda axlar! Utseendeinriktad träning som mäts mot spegeln och hur kläderna känns.
Cardiass – För tjejer som vill svettas mycket, ha hög förbränning och ha konstant träningsvärk i rumpan. Mäts i antalet intervaller man springer på löpbandet och hur många utfall man hinner på ett pass.
Idag ska jag köra ett äkta Cardiass-pass. 10 tabataintervaller á 4 minuter med 8*20 sekunder arbete och 10 sekunder vila med sprinter, roddmaskin, utfall, grodhopp, saxhopp och så vidare. I bland känns varken Dunderklubben eller Beastmode lockande, bara att få svettas och känna att det bränner i rumpan. 🙂
1146482_273619682800686_675982742_n

Från mitt pass Walking Bad på Blogger Boot Camp 2014, ett äkta Cardiass-pass Lofsan style! Bild från Uppochhoppa.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer