Emma Igelström på Playitas

Varje kväll anordnar vi en föreläsning för de resenärer som reser tillsammans med tidningen Topphälsa. Första kvällen lyssnade vi på Yogagurun Lena Järpsten som berättade om sin Indienrelation, väldigt inspirerande. Andra kvällen fick vi lyssna på före detta förbundskaptenen i skidor Christer Skoog prata om hur man kan jobba med pulsbaserad träningsplanering för att optimera träningsresultaten.
Igår lärde jag mig nya knep för att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara hur kosten hänger ihop med prestation av Näringsfysiologs-Kristina och ikväll lyssnade vi på Emma Igelström.
Jag hade inte träffat Emma före denna resa men vi tillbringar många timmar ihop varje dag vid poolen, restaurangen eller i gymmet och jag gillar henne väldigt mycket. Jag hade inte så stor koll på hennes bakgrund förutom att jag visste att hon vunnit flera VM-guld och slagit världsrekord i simning. Ikväll fick jag ta del av stora delar av hennes liv, både ljusa och mörka stunder. Emma berättade på ett väldigt gripande sätt om sin ätstörning, hennes alkoholism och det dramatiska självmordsförsöket. På slutet satt jag längst bak och hulkade och Lilleskuttårarna sprutade ur ögonen. Jag var inte alls beredd. Jag är så glad att jag får lära känna Emma och ta del av hennes livsresa. Hon är väldigt klok, om du får möjlighet att lyssna på henne så ta den!
Imorgon kväll är det min tur att få en timme att prata på. Jag kommer jag att berätta om mitt jobb som personlig tränare inriktad på kvinnor och varför det behövs särskild kompetens kring kvinnors träning och hälsa. Therese som jobbar på Röhnisch kommer att visa några av vårens nyheter bland träningskläder och så kommer vi att köra en liten vinterlöpningsskola. Det ska bli så roligt!


Vi har två dagar kvar här på Playitas och jag längtar redan hit till nästa höst! Vilka följer med?

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer