En bra dag!

Det är så roligt att få hämta Sixten på hans förskola och se och höra om hans dag. Världens bästa pedagoger berättar om lunchen, vilan och lekar. Även om jag var där redan 1430 hade de hunnit sätta upp bilder från dagen på väggen vid barnens hyllor. Sixten är längst upp till höger och håller på med “vattenlek”. Det är en riktig aktivitet på Sixtens förskola där barnen får träna på att fylla och tömma hinkar och muggar, vrida på kranen, turas om och vänta på sin tur, räkna och sortera. Idag hade han fyllt de stora måtten i storleksordning och ställt de i prydliga rader på golvet med lika mycket vatten i varje. That’s my boy.


Han glömde dock bort att flytta in pallen till handfatet och fick sträcka sig extra mycket. Som att stå i planka. 😉


Sixten har haft en bra dag idag och fick se många flygplan. Det pratar han om sedan på kvällen när han ska sova. Då ligger vi i hans lilla spjälsäng och så viskar jag och berättar om dagen. Vad han har gjort, ätit, vad Baxter och jag har gjort osv. Då brukar han viska tillbaka och fylla i mina meningar. Han säger namnen på kompisarna på förskolan, viskar om flygplan och sin cykel och så frågar han om Emelie. På lördag ska alla små vännerna träffas igen så då får Sixten och Emelie äntligen ses. Det var evigheter sedan lilla gänget fick leka tillsammans så kräftskivan på lördag hemma hos Sofia kommer att bli lekinferno.
Ikväll var vi en sväng till Söder och Mariatorget och Sixtens cykel fick följa med såklart. Och vår röda Orbit. Den väckte lika mycket uppmärksamhet där som den gör på Odenplan och i City. I love Orbit.


Både Sixten, Baxter och jag har haft en riktigt bra dag idag. Härligt! Baxter och jag bjöd hem oss på jättetrevlig lunch till en gammal klasskamrat från högstadiet ute i Saltis. Hon bor med sin lilla familj precis i närheten av Sixtens förskola på Odenplan. Hennes Harry är fem månader och låter fortfarande som ett spädbarn. Ni vet vad jag menar. Först var han skeptisk mot mig men senare sken han upp och bara skrattade. Harry. I’m in love tror jag. Gulliga unge.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer