Film med komplex skivstångsuppvärmning

Det finns olika skolor, metoder och tankar kring hur man ska värma upp innan man styrketränar. Jag låter mina klienter göra olika beroende på vad det är för typ av person, vilken erfarenhet hon har av styrketräning och vilka mål hon har. För klienter som vill minska i fettvikt, som är vana att träna och som jobbar en hel del med skivstång som redskap kan jag lägga in en komplex skivstångsuppvärmning innan styrketräningen. Ibland har hon dessutom sprungit eller rott intervaller först. Denna uppvärmning funkar såklart riktigt bra för dig som bara fokuserar på styrkeutveckling och vill lära in tekniken.


Den här skivstångsuppvärmningen går lika bra att göra med pinne eller en lättare stång, särskilt om det är nya rörelser för dig. Jag förespråkar att man lägger in vissa moment i träningen barfota som ett prehabiliterande moment för fötterna. Min erfarenhet är att personer som alltid tränar i skor, och har samma skor på alla pass, har sämre balans och i större omfattning har svårare med tekniken när hon får i uppgift att ändra fötternas position i till exempel knäböj och när utfallen ska göras i en annan riktning än framåt.
Kom ihåg att använda hela foten i golvet och särskilt aktivera stortån!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer