Filmad övning: superset för framsida lår

Jag kör väldigt sällan träning i maskiner men när jag de senaste veckorna i princip bara tränat med kroppsvikten som belastning kände jag mig i morse sugen på att köra lite tyngre benträning i bensparksmaskinen. Den maskinen fokuserar på framsidan av låret och eftersom all belastning ligger på benen och inte på ryggen som vid knäböj med stång och liknande är det lättare för oss som har varit gravida och därför inte vill pressa tungt med bäckenet att köra riktigt slut på musklerna i låren.
Men jag tycker om att krydda bensparksmaskinen med en extra grej. Man kan till exempel jobba med extra repetitioner som i första filmklippet där jag gör en halv repetition för varje hel. Detta är en film med ett par år på nacken.

Eller så lägger man till en extra övning med samma fokus; sissysquats. Detta körde jag idag på Hotell Tylösand. Upp på tå och aktivera bålen ordentligt; naveln nära ryggen. Tänk att höften ska vara sträckt hela tiden och det är bara knäleden som ska fällas. Efter 4 omgångar av dessa två kompisar var det svårt att gå ner för trappen ner till spat. 🙂

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer