Filmade övningar för rörlighet och excentrisk styrka

I dagens pass fokuserade jag på underkroppen. Jag gillar att värma upp med en dynamisk rörlighetsövning först innan lite tyngre styrkeövningar. Idag körde jag en statisk utfallsrörlighetsövning (övning 1 i filmen, 3 varv á 10 per sida) innan styrkan. En av de övningarna var så kallad excentrisk lårstyrka i form av benspark i maskin. Man är alltid starkare i den bromsande fasen så för att utmana även där kör man med ett ben i taget på vägen ner men så pass tungt att man måste hjälpa till med andra benet på vägen. Galet bra kontakt med framsidan av låret!

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer