Föreläsning och träning hos B-room i Växjö

I takt med att alla (kändes det som) checkade ut för långhelg i fredags så åkte jag från Stockholm ner till Växjö för kul jobb. Jag fick inbjudan av fantastiska Betty Wassenius som driver det nytänkande gymmet B-room i Växjö att dels komma och föreläsa på Palladium i centrala Växjö på fredagskvällen och sedan också köra två stycken praktiska workshops på lördagen. Den första workshopen körde vi inne på B-room inriktad på de fyra huvudövningarna som ingår i det generella träningsprogrammet i Stora träningsboken för kvinnor som jag har skrivit tillsammans med Jessica Almenäs, alltså Militärpress, Knäböj, Chins/Pullups och Marklyft. Den andra workshopen lånade vi en skolgård i närheten till för att kunna köra en lite större grupp med inriktning Löpteknik. Mina workshops är nästan alltid 2 timmar långa och beroende på hur bred inriktningen är och vilken målgrupp det är jobbar vi fördjupat mot ett särskilt tema.
Föreläsningen på Palladium handlade om Framgångsrika träningsprogram där jag delar med mig av mina tankar, erfarenheter och reflektioner kring att bygga, genomföra och utvärdera träningsprogram för motionärer. De flesta föreläsningar hos företag och organisationer som jag gör är inriktade på friskvård och hälsa så det var extra roligt att denna gång få prata mer om träning än rörelse och också förs resonemang om prioriteringar i prestationsbaserade träningsprogram!
Alla bilder i detta inlägg är tagna av Martin Wassenius. Stort tack!
Efter två misslyckade försök (typiskt mig att ha kollat fel avgångstid) så är jag nu på väg till Stockholm med tåget igen. När jag ikväll är framme tar jag bussen direkt ut till Norrtälje och vårt lilla landställe. Imorgon ska vi fira Valborg vid havet!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer