Från Finland till TV4

God morgon från en nyvaken Silja Serenade! Det har blivit sena kvällar med en barnfamiljs mått denna resa men också sena morgnar där barnen varit riktigt svårväckta. Vilken skillnad mot hemma när de vill gå upp klockan 0600. 🙂
Jag sitter och förbereder material till förmiddagens besök på TV4 Nyhetsmorgon där jag ska prata om tre styrkeövningar för löpare, hur man bör äta inför ett lopp och ge tips på hur man ökar sin träningsmotivation. 1045 får ni sätta på TV4. Det är tur att båten kommer in precis bredvid TV4-huset så jag kan promenera rakt in. 🙂
Igår åkte vi båt från centrala Helsingfors ut till Högholmen som är en stor och luftigare version av Skansen. Det finns lite mer exotiska djur som snöleopard och kameler men det var ganska sömnigt igår och vi kunde tyvärr inte se så många djur. Baxter träffade på ett helt nyfött föl som hade fladdrat med läpparna rakt i ansiktet på honom. Dagens bästa är nu att Baxter med stor inlevelse går runt och härmar. Mycket underhållande.
Efter Högholmen hade vi bord bokat på stora Hard Rock Café precis bredvid Stockmanns varuhus. Det var en grym lunch med både en sån där stor förrätt att dela och dippa från och sen hamburgare och sallad till huvudrätt med stora glassdrinkar till efterrätt. Jag kan säga att vi rullade därifrån!


Vårt fantastiska resesällskap denna helg; Åse och Daniel!


En liten del av vår familj i väntan på maten på Hard Rock Café.


Baxter vet numer också hur en brunbjörn låter när han sover. Mycket gullig tolkning.


Sixten och Hans hade crazy sällskap på soldäcket på Siljabåten.


Dagens mamma på vårt hotell
Nu ska jag se om jag kan få liv i de små och så ska vi gå ner och äta frukost. Det serveras skumpa till buffén, hur märkligt är inte det. När vi var i Mexico drack folk det till frukosten men det känns som ett annat sammanhang en söndagsmorgon i Stockholms skärgård. Jag vet inte… 🙂

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer