Fredagsträning med filmad övning

Åh, äntligen är det fredagseftermiddag. Gud vad jag har längtat efter denna dag! Jag ska köra ett cirkelträningspass på ett event på Rosa Skrot ikväll annars är jag helt obokad hela helgen. Det var länge sen jag hade en helt lediga helg!
Det är en lång fredag för mig med PT-kunder sedan 07 i morse, företagspass på eftermiddagen och sedan pass ikväll igen men Hans och jag bokade in en träningsdate och Kebablunch mitt på dagen, kul!
Vi körde massa excentriska chins. Då drar man sig upp med hakan ovan stången först och sedan tar den andra personen tag runt midjan och drar neråt. Då måste man bromsa med musklerna motsatt att bara åka ner med kroppen med hjälp av tyngdkraften. Det är ett bra sätt att bli bättre på chins/pullups med. Du behöver egentligen kunna en enda, allt fokus kan ligga på bromsfasen.
Dessutom körde vi massa kroppsviktsövningar, bl.a. rodd i ringar. Jag älskar övningar med kroppsvikt och när de går att krydda till lite extra. I klippet nedan ser ni två varianter på rodd till exempel, den med snett drag är galet jobbig.
[videofyme id=”987268″ width=”500″ height=”320″]
Nu ska jag umgås med gräbsen några timmar innan sista arbetsinsatsen för dagen. Jag ser fram emot en helg med god mat och mycket träning!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer