Fystesta dig själv

Igår berättade jag om hur testerna deltagarna i IQ-testet ser ut. Vi kör dem igen om 7 veckor. 🙂
Några värden att förhålla sig till om ni vill testa själva:
12 minuter Coopertest: skriv in din sträcka på denna sida:
http://iform.se/testa-dig-sjalv/test-traning/test-coopertest och läs av i tabellen.
Armstyrka (statisk pullup): 5 sekunder är OK, 12 sekunder Bra, 20 sekunder Mycket Bra, 30 sekunder Utmärkt
Benstyrka (vi gjorde två bentester, jägarvila i 90 grader mot vägg och så många knäböj som möjligt på 1 minut.):
Över 90 sekunder i jägarvila är OK. 2,5 minut Bra. 3,5 minuter Mycket Bra. Upp mot 5 minuter Utmärkt.
45 knäböj är OK. 50 knäböj är Bra, 55 knäböj är Mycket Bra, 60 knäböj är Utmärkt.
Bålstyrka (vi gjorde två tester; plankan och pushups/armhävningar):
Planka: 1 min OK, 2 min Bra, 3 min Mycket Bra, 5 min utmärkt.
Pushups: 10 OK, 20 bra, 30 mycket bra, 40 Utmärkt
Dessa värden är inte statistiskt fastställda som Coopertestet utan ska ses som riktvärden att sträva mot. De tar inte hänsyn till kön, ålder och kroppsstorlek. Gemensamt för alla testerna är att det är din styrka i förhållande till din egen kropp som testas och inte skivstång eller maskin. Antingen gör du alla testerna på en gång eller provar några stycken. Sedan tränar du några veckor och så testar du på samma sätt igen och ser om du lyckats förbättra dig.
Lycka till!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer