Gå-intervaller på band

Jag sparar på benen här uppe i Åre inför skidåkningen men känner ändå att jag vill jobba mycket med hjärta och lungor. Gymmet på hotellet är litet men helt okej utrustat. Här kommer inspiration till konditionsträning på löpband utan att man behöver springa.
 
 1-15 minuter. 6,5 i fart, öka lutningen med 1,0 varje hel minut.
 
 15-20 minuter. 6,0 i fart, 15 i lutning hela tiden.
 
 20-35 minuter. 6,5 i fart, sänk lutningen 1,0 varje hel minut.
 
 35-40 minuter. 6,5 i fart, 15 i lutning hela tiden.
 
 Om du är ovan att gå snabbt kan du köra 5,5 istället för 6,0 och 6,0 istället för 6,5 i fart. Detta är ett varierat och kul sätt att konditionsträna genom att gå tycker jag. Perfekt om du inte vill springa av någon anledning!
 
 


Efter några timmar i backen är det skönt att gå på bandet en stund tycker jag. Här är jag i full mundering för hotellfrukost.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer