Hållbara jeans från Ossoami


Ingen av er kan ju ha missat mitt stora intresse för barnkläder och som tur är delar gräbsen det engagemanget med mig. De älskar att ta fram nya kläder, matcha olika mönster och parar faktiskt ihop riktigt snygga outfits. Den här vintern är Sixten och Baxter del av en testpatrull för barnklädmärket Ossoami.

Ossoami är en spännande uppstickare på marknaden, där hållbarhet är i fokus. Dom gör riktigt bra och slitstarka jeans (och mycket annat snyggt också). Bland annat gör de världens första Cordurajeans, det är ett ganska nystartat svensk företag som verkligen vill ta fasta på att vi ska sluta med “slit-och-släng” och börja tänka på miljö och hållbarhet. Jag får nästan varje dag bilder från mina vänner på deras barn som använder kläder både Sixten och Baxter har haft innan. Det är prisvärt tycker jag!

Ossoami grundades av Linda Sjölund 2013. Hon har 20 års erfarenhet av textilproduktion i bagaget och bestämde sig för att utveckla en kollektion barnbyxor som verkligen tål att användas! Ett av deras mål är att göra småbarnsföräldrar medvetna om att man kan göra ett aktivt val att handla färre, men hållbarare kläder. Och att visa att hållbart mode varken behöver vara tråkigt eller obekvämt, vilket känns som en vanlig uppfattning.

Precis som att vi får prova kläderna vill jag att även ni får ta del av ett erbjudande från Ossoami. Du kan använda värdekoden LOFSAN14, det skriver du in i kassan i webshopen och då får du 100 kr + fraktavgift på 39 kr när du köper minst ett par jeans. Koden gäller t.o.m 17 december och kläderna levereras före julafton, en perfekt julklapp med andra ord!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer