Ingen fixering än…

Häpp… Men alla värden ser jättebra ut och jag känner mig så onära en förlossning som jag tror att man kan göra. Att han inte är fixerad än gör egentligen inget förutom om vattnet skulle gå innan värkarna kommer igång. Då ska jag lägga mig ner med en kudde under rumpan. Om huvudet åker för snabbt ner och det inte finns vatten som dämpar kan det hända att navelsträngen kommer lite i kläm. Så då ringer man förlossningen så bestämmer de om man får åka liggande sjuktransport till sjukhuset eller om de bedömer att man kan sitta. Men med tanke på att bara cirka 15% av alla förlossningar startar med vattenavgång så är det relativt liten risk att det skulle uppstå några problem för oss.
Rådfrågade “läggahuvetpåsnébarnmorskan” om hon såg något problem i att vi åker i väg ett par dagar. Hon la huvet på sné och log. Jag såg det som ett okej. Vi fick med oss telefonnumret till MVC i Simrishamn och en utskrift av sammanfattningen av våra önskemål inför förlossningen. Ystad lasarett, here we come!
Nä, skämt åsido, vi åker till Österlen imorgon och sen får vi se hur länge vi stannar. Babybjörnselen, lite bebiskläder och bilbarnstolen får följa med i bilen så får vi se hur länge vi stannar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer