Intervaller på löpband

Det är säkert fler än jag som vill springa inomhus när det är mycket snö ute. Jag springer mina distanspass utomhus eftersom de är långsamma. Då känner jag att jag har kontroll över fotisättningen för att inte halka. Intervallpass däremot med mer vila och i högre tempo väljer jag att springa på löpband just nu. Det ger mig möjlighet att kunna fokusera på fart och konditionsträning framför att balansera på is. Det är mycket mer behagligt att vila mellan intervallerna inomhus än att stå i snöblandat regn och en plusgrad.
 
 Dagens intervaller gjorde jag efter en rätt intensiv arbetsdag, flera intervjuer med tidningar inför lanseringen av min första bok Stora löparboken för kvinnor i slutet av februari och PT-klienter har jag hunnit med. Jag var supernära att byta om från träningskläderna (som jag kör PT i) till människokläder och gå hem direkt men jag bestämde mig för att följa min plan och inte skjuta fram passet. Varannan dag kör jag löpning och varannan dag styrka just nu.
 
 Dagens pass är en favorit:
 
 10 minuter uppvärmning jogging (jag körde på 10 km/h)
 4*4 minuter i ett tempo som är riktigt jobbigt men ändå genomförbart (jag körde på 13 km/h). 2 minuter vila mellan varje (jag hoppar av bandet och går lite på golvet mellan).
 10 minuter nedvarvning jogging. Samma fart som första 10 minuterna.
 
 Detta är ett pass som lämpar sig extra bra för löpband eftersom farten ska vara jämn i varje intervall. Jag blir knallröd i ansiktet och svettas så att det droppar från armbågarna. Jag är lite pervers så jag gillar sånt. 🙂
 
 På min instagram @lofsans har jag lagt in fler intervallpass som jag springer på band. I helgen blir det dock distanspass utomhus igen!
 
 


Trots att jag egentligen inte alls var sugen på att springa idag är ju känslan efteråt oslagbar!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer