Intervallöparlunch

Idag fick jag sällskap på dagens löppass. Jag har en kollega på Rosa Skrot som heter Nathalie. Nathalie har aldrig tränat vare sig intervaller eller sprungit långsamma långpass utan bara stuckit ut och sprungit. Vi bokade in ett gemensamt pass med löpcoachning och intervaller för Nathalie att testa på. Om man aldrig har sprungit pass med ett ordentligt syfte så kan det vara lite chockartat att dra igång benen med intervaller men syftet med dagens pass var att bygga upp självförtroende hos Nathalie så att hon vågar springa snabbt men kort och att ge bra förutsättningar för att styra upp löpsteget en aning.
 
 Jag blev så positivt överraskad av Nathalie, vilken duracell! Får jag sätta tänderna i henne kan hon bli riktigt snabb, milen sub 44 minuter är inte omöjligt. Det är roligt att träna såna talanger som Nathalie, en oslipad diamant!
 
 Vårt pass såg ut så här:
 
 10 min joggning
 
 3 övningar löpskolning för att öka aktivering i baksida lår och utveckla frånskjutet
 
 4*2 min
 4*1 min
 4*30 sek
 4*15 sek
 
 30 sekunder vila mellan varje intervall genom hela passet med samma fart genom varje intervall. Ju tröttare man blir desto kortare tid behöver man springa. Vi höll cirka 4:00-fart genom våra intervaller, strax under tävlingsfarten på 5 kilometer.
 
 Det är så roligt att springa tillsammans med någon. Mitt bästa träningstips någonsin är att träna med vänner. Man behöver inte vara jämnbra, det går alltid att anpassa upplägget så att man hänger ihop oavsett förmåga. Träningskompisar is the shit!
 


Vi har Svarta Lådan på Rosa Skrot. Det är färdiga måltider som kylvara. Sjukt gott tycker jag! Dagens andra lunch blev kesella och pannkakor med kompott.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer