Intervallöpning i Tanto

En fantastisk sak med att barn blir äldre är att de blir allt mer självständiga. Hans och jag har nu två gånger varit 1 kilometer hemifrån med Tom som är 11 år hemma ensam med Sixten och Baxter. Båda gångerna har det gått riktigt bra och de har till och med nog njutit lite av att vara ensamma hemma. Vardagsrummet som annars är leksaksfritt ser ut som en leksaksaffär när vi kommit hem men det har det varit så värt.
 
 Fördelen med intervallöpning är att intervallerna kan utföras fram och tillbaka på ett och samma ställe, så om man som vi har barnen ensamma hemma och ändå vill springa så krävs det bara att man vet vad man vill fokusera på och så springer man. Jag förbereder mig för ett par längre lopp denna vår och sommar och försöker jobba med att hitta bra och lagom tävlingsfart att springa i. Mina intervaller igår delades upp i 3 block med 3 intervaller i varje block.
 
 3 minuter löpning
 30 sekunder gåvila
 2 minuter löpning
 30 sekunder gåvila
 1 minut löpning
 1 minut vila
 
 Hela blocket görs totalt 3 gånger så att det blir cirka 24 minuter från start. Innan dess värmer jag upp med gång och jogging 20 minuter och 15 minuter jogging efteråt så att hela passet blir 60 minuter.
 
 Jag är väldigt bra (på gott och ont) att pressa mig hårt så när jag springer andra och tredje 3-minutaren gör det så ont i lungorna och kroppen att det kommer tårar. Å andra sidan hinner jag återhämta mig väldigt väl mellan varje intervall och håller en hög jämn fart så smärtan och tröttheten är uthärdlig.
 
 Innan intervallerna kör jag 3 övningar för knäkontroll och rörlighet. Det gör stor skillnad för mig i min löpning!
 
 


Jag har filmat denna åt er, den kommer på bloggen strax!


Min parhäst och kärlek.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer