Klapp & Klang, träning & ny smäck

Första gången jag sätter mig ner och vilar idag nu, framför Halv åtta hos mig såklart. Den här veckans parspecial har varit riktigt kul! Pensionärsparet bor mitt emot Sixtens balkong, vi såg den när de visade deras utsikt i tisdags. 🙂I morse hade vi klockan på ringning för att vara i tid till Klapp & Klang i Orminge. Den här veckan var Sixten helt självständig och ville inte vara hos mig en enda sekund. Härligt att se hans driv. Tyvärr var fönstrets utsikt och pianot mer intressant än sångerna men vad gör väl det… Efter sångstunden gick vi tillsammans med Ida&Lykka och E&LillaA till Öppna förskolan. Det var massor med barn och föräldrar, för mycket tycker jag. Fast det är ju föräldrarna och deras långa ben som tar mest plats på golvet, ungarna springer mest omkring. När “våra” barn började mojna tackade vi för oss och Sixten och jag åkte vidare. Efter ett kortare besök på Sats i Nacka Strand åkte vi till Sickla, Sixten somnade i bilen så jag kunde skriva in honom på MiniSats och träna en timme utan att stressa. Skönt! Körde 30 minuter crosstrainer och sedan ett supersetpass styrka med två övningar på raken hela tiden.
Jag passade på att storhandla när vi ändå var i Sickla. Priset på blöjor är mycket lägre på Kvantum än här i stan. Med kupong och Icakort kostar Pampers bara 75:- jämfört med 149:- här. Jag passade på att köpa fyra förpackningar så att det garanterat finns hemma de kommande veckorna. Likaså våtservetter och välling, både tetror och pulver. Mormor ska slippa gå och handla sånt till Sixten.
Fast Hans åkte till Bryssel i morse så nu ska jag knipa ett par dagar till han kommer hem till oss igen. På söndag är det ju 101010, det vore ett coolt födelsedatum… 😉 Hans blev helt vit i ansiktet igår när jag berättade att det högg i ljumsken, men han vågade åka i morse ändå… Det högg några gånger under dagen idag också men inget mer sedan. Inga sammandragningar…Vad tycker ni om Sixtens nya hatt förresten? Gick förbi HM igår och köpte lite höst- och vinteraccessoarer till båda barnen, bland annat den hatten.

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer