Kombinationsövning med hantlar


För dig som styrketränar 2-3 pass per vecka är det helt okej att träna igenom hela kroppen varje gång. Om du besöker gymmet flitigare än så kan du behöva dela upp träningen så att du tränar specifika muskler på olika pass men annars får musklerna tillräcklig återhämtning mellan passen ändå. Om du, precis som jag styrketränar för att vara allsidigt stark, öka förbränningen, och framförallt för att det är roligt och ger en skön känsla efteråt så är kombinationsövningar perfekta. Då sätter man ihop flera rörelser till en övning. Jag har visat massor av kombinationer tidigare och idag bjuder jag på en hantelkombination för baksida lår, biceps, rygg och axlar. Om man är duktig på att aktivera coremuskulaturen genom att suga in och sänka naveln samtidigt som man lyfter bäckenbotten får man grym magträning på köpet.
Ju tyngre vikt, desto mer behöver du ta hjälp av benen i axelpressen upp mot taket.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer