Konditionsträning för dig som vill vara på gymmet

Pass 5 i Stora träningsboken för kvinnors generella program kallar vi för fokuspass. Det här passet väljer man själv inriktning på. Det är många som vill ha inspiration till hur detta pass kan se ut om man vill vara på gymmet men inte styrketräna. Vi har ju hur många renodlade löppass som helst att välja mellan i Stora löparboken för kvinnor men jag har också gjort ett exempel på hur man kan kombinera löpning på band och svingar med kettlebell som jag delar med mig av här. 
Uppvärmning: 5 min gång på bandet
Block 1: 1000 meter löpning
Block 2: 8*20 sekunder snabb löpning med 10 sekunder vila mellan varje. 
Block 3: 8*20 sekunder svingar med kettlebell med 10 sekunder vila mellan varje, 12 eller 16 kg. 
Block 4: 60 sekunder löpning, 60 s vila, 50 löpning, 50 vila osv ner till 10 sekunder löpning. Hastighet: starta strax under den hastighet som du höll på block 2. 
Block 5: 60 sekunder svingar, 60 s vila, 50 s svingar, 50 vila osv ner till 10 sekunder svingar. 12 eller 16 kg. 
Block 6: 5 varv av 20 sekunder löpning, 10 sekunder vila, 30 sekunder löpning, 30 sekunder vila. Ett varv tar 90 sekunder. Samma hastighet hela tiden, sikta på samma fart som block 2. 
Beroende på hur länge du vilar mellan blocken så tar detta pass 45-55 minuter att köra. Detta passar dig som vill konditionsträna i intervallform men inte känner dig som en löpare. Använd en timer-app, tex Ultra timer för att lägga in intervallerna om du inte är så vass på huvudräkning när du är trött. Jag brukar lägga telefonen bredvid mig med tidtagaren i gång. 
Så här gör du för att hoppa av och på löpbandet i farten. 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer