Läsarfråga: Kan man ha ett mål som inte har ett slut?

Jag bad om inspiration till blogginlägg om att sätta upp mål. Detta är ett av flera blogginlägg i en serie på ämnet målformulering. Det kommer ett blogginlägg med era frågor varje dag framöver.

Kan man ha ett mål som inte har ett slut??

Jag vill känna mig stark och lätt om fötterna. Men inte till ett visst datum, utan framåt…

Absolut! Det du beskriver är ett känsloinriktat mål där du strävar efter att uppnå en känsla. Att ha ett känsloinriktat mål är dock väldigt abstrakt. Dagsformen växlar och vi påverkas av stress, konflikter och andra grejer som inte alls har med vår träning att göra. Då spelar det kanske ingen roll hur väl du vet att du innerst inne är “lätt om fötterna” när du egentligen bara vill lägga dig på soffan och dra en filt över huvudet. Att ha ett känsloinriktat mål är en bra och viktig metod för att uppmärksamma sig själv att på att man fortfarande känner träningslust, har motivation till att träna och vill träna. Det i sin tur kan innebära att du presterar bättre på träningen. Det viktigaste tycker jag är att du vet varför du tränar och är mån om att vårda din inre drivkraft till träning.

Jag tränar för livet.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer