Läsarfråga om PT-utbildning

 
 Hejsan! Jag skulle vilja veta VAD man skall tänka på då man skall välja PT-utbildning. Tack för all inspiration du bjuder på hela tiden <3
 

 
 Hej!
 
 Om du har tid och råd rekommenderar jag dig att gå en längre utbildning tex på GIH, Lillsved eller Bosön. Konkurrensen bland PTs är hård och jag tycker att det som skiljer sig åt mellan korta privata utbildningar på PT-företag och utbildningar som sträcker sig över ett år eller mer framförallt är personens förmågan att se träning och hälsa ur ett bredare perspektiv.
 
 De flesta PTs är ungefär lika duktiga på anatomi, fysiologi och biomekanik men det som gör en bra PT är intresset och framförallt förmågan att kommunicera. Om du väljer bland de privata företagens PT-utbildningar tycker jag att du ska välja det företag som har lärare som du inspireras av. När jag rekryterar coacher med bred inriktning tittar jag mer efter hur duktig personen är på att kommunicera, inte vilket företag hon har gått sin utbildning hos.
 
 Stort lycka till, du har valt den bästa branschen att jobba i!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer