Ljudböcker i mobilen

I alla träningsprogram i Stora löparboken för kvinnor så är var tredje pass alltid en långsammare lugnare pass med syfte att öka uthålligheten och vänja senor och ligament vid långvarig monoton belastning. Många upplever en mental tröskel för dessa pass jämfört med de lite mer actionfyllda intervallpassen. Jag vet att inte alla älskar att springa och det behöver man inte göra heller, men om man vill bli mer uthållig och klara att springa längre distanser, till exempel på lopp, så behöver man träna på att springa längre pass då och då också. Knepen för att skapa och bibehålla motivationen till löppassen är många:

 -att transportspringa från A till B istället för en slinga som startar och slutar på samma plats.

-att springa tillsammans med en vän eller sin partner (Hans och jag använder hellre barnvakt för att kunna springa tillsammans än gå på restaurangdejt).

-lyssna på musik eller podcasts som håller på läääääänge….

-lyssna på ljudböcker.

När jag tillbringade oändligt antal timmar promenerandes med barnvagnen när barnen var små lyssnade jag alltid på en ljudbok. Jag kopplar sedan dess Snabba cash väldigt starkt med Årstaviken och Sixten i liggdelen i sin vagn!

Den här våren och sommaren har jag återupptagit mitt ljudbokslyssnande igen, dels för att det är ett skönt sätt att kombinera bokläsande med träning under mina långpass inför sommarens marathonutmaningar men också för att jag (till exempel i Grekland nu i maj) tycker att det är fruktansvärt tråkigt att bara titta på barnen när de badar i poolen men jag vill ändå inte släppa dom med blicken och då funkar det inte att begrava näsan i en bok. Med en ljudbok i öronen så kan jag sitta vid poolkanten med fötterna i poolen i många timmar samtidigt som barnen får leka precis hur länge de vill. 

Jag använder Storytel i mobilen, en app som man kan streama eller ladda ner böcker till sin smartphone med, så att man kan vara offline och ändå lyssna. Det är perfekt när man är utomlands eller på landet när det inte finns internet. Storytel funkar precis som Spotify, man betalar en fast avgift varje månad och lyssnar hur mycket man vill på alla titlar som finns. När vi åker mycket bil så brukar vi sätta på Alfons, någon av Astrid Lindgren-sagorna eller Sune-sagorna, de är roliga att lyssna på för hela familjen tycker jag. 

Jag har fått möjlighet att ge er bloggläsare en gratis månad för att testa Storytel, perfekt under sommaren! För att använda gratiskoden så klickar du HÄR.

Och om du vill ha tips från coachen på vilka böcker du ska börja lyssna på så måste jag börja med att uppmana dig att lyssna på: 

1.) den fjärde boken i deckarserien om Emma Sköld som Sofie Sarenbrant har skrivit (börja med Vecka 36 om du har missat serien helt!) Avdelning 73 

 Jag själv håller på med två olika ljudböcker på mina pass just nu som jag verkligen rekommenderar vidare:

 2.) De förklädda flickorna i Kabul  som handlar om politik, makt, genus och feminism ur ett spännande och nytt perspektiv.

3.) Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra om könsmaktsordning och manliga och kvinnliga roller ur en humoristisk vinkel.

 storytel lofsan

För att registrera dig för en gratis månad hos Storytel klickar du HÄR

I samarbete med Storytel.

 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer