Lofsan svarar

Hej,
Vilken vacker mamma du är 🙂
Har lite frågor som jag hoppas du kan svara på:
*Kan man träna styrketräning i början av sin graviditet?Är rädd att bli pluffsig å tjock..
*Kan man undvika strechmarks på nåt bra sätt/smörja in sig varje dag typ?
*Är det vanligt med missfall innan vecka 13?
*I vilken vecka började du må illa & i vilken vecka
syntes din mage?
Tack för en bra blogg & lycka till nu.
Kram
Lofsan svarar:
Tack för dina fina ord!
Du kan styrketräna hela graviditeten så länge allt känns bra i kroppen. Kombinera med cykling och promenader om du vill satsa på förbränningsträning. Ungefär 3 kilo extra fett brukar man rekommendera att man lägger på sig under graviditeten inför amningen.
Jag tror inte att man kan förebygga bristningar genom att smörja in sig men däremot så vet jag tjejer som kliat sig på magen för att den varit torr och då fått bristningar av naglarna mot huden, så man kan ju smörja sig av den anledningen. Jag smörjer mage, lår och kärlekshandtagen med olja varje dag.
Jag har ingen aning om missfallsstatistiken. Kanske någon läsare kan hjälpa till?
Jag mådde knappt illa i den här graviditeten, tror inte jag ens kräktes. Däremot spydde jag massor med Sixten, från vecka 3 till 13 tror jag. Båda mina graviditetsmagar har växt fram ganska sent, antagligen på grund av starka magmuskler, jag har inga bilder på datorn från graviditeten med Sixten, de ligger på en extern hårddisk men HÄR finns en bild från vecka 13 i denna graviditet och de två bilderna nedan är från i våras.

Gravid för andra gången, i vecka 11-12...


Samma vecka.

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer