Lofsans mat

Sarah undrar vad jag äter under en vanlig dag.
09.00 Frukost
En stor tallrik gröt gjord på Axa Gold Müsli och lite extra gryn och linfrö. Som topping har jag 1 dl tinade hallon och en skivad banan. 1.5 dl lättmjölk.
Om jag inte ska träna äter jag också en grov smörgås med Lätta och några skivor kalkon. Jag äter alltså mer om jag inte ska träna eftersom jag om jag går hemma på förmiddagen blir sötsugen och går och rotar i skåpen. En extra smörgås brukar göra bot. Tränar jag blir jag distraherad och inte lika sötsugen.
ca 13.00 Lunch
Om jag är hemma äter jag matlåda från gårdagens middag, men ofta blir det en kyckling- eller räksallad eller en sushi om jag är ute på stan. Har jag dåligt med tid, energi, motivation o.s.v. kan det bli ytterligare en tallrik gröt med smörgås till lunch.
ca 15.30 Mellanmål
Mitt vanligaste mellanmål är en burk Lätt Kesella som jag blandar med Fun Light. Smaken och konsistensen blir som en fruktyoghurt. Om jag ska eller har tränat i anslutning till målet har jag på en deciliter müsli på toppen.
ca 18.00 Middag
Vi äter vanlig husmanskost de veckor vi har Hans barn hos oss vilket innebär korv, köttbullar och sånt som serveras tillsammans med pasta eller potatismos. Är inte så förtjust i kokt potatis. De veckor vi är ensamma äter vi ofta någon sallad till middag men ofta på restaurang och då väljer jag en kycklingfilé eller en köttbit med sallad.
ca 22.00 Kvällsmål
På kvällen äter jag antingen ytterligare en burk Lätt Kesella med Fun Light eller en bit ostkaka med tinade hallon. Tillsammans med frukosten är detta det bästa målet på hela dagen!
Jag äter micropopcorn på fredagskvällen, och lördagsgodis. Annars försöker jag hålla mig ifrån skitmat och satsa på mättande livsmedel.
Jag räknar inte kalorier men vet ungefär hur mycket jag ska äta för att min kropp ska fungera och förändras så som jag vill.
Jag gick upp cirka 10 kilo under graviditeten, från 59 till 69 och nu väger jag 53 kilo. Jag vill inte gå ner mer i vikt utan hellre bygga på mig mer muskelmassa med samma fettprocent.
Om det är någon som vill ha hjälp med att lägga upp ett personligt kostschema är det bara att hojta till!

Relaterade inlägg:

Frågestund del 3

Läs mer

Svar på frågestund del 2

Läs mer

Svar på frågestund del 1

Läs mer