Lofsans morgongympa

Både obekväm flygresa och ny säng på tex hotell är sånt som påverkar min känsla i kroppen. Jag brukar binda en del vätska i kroppen när jag flyger samtidigt som min mat blir mycket sämre under resor än vanligtvis.
På semestern tycker jag att det är skönt att komma igång på morgonen. Ett bra sätt för mig att balansera detta och skapa en bra start på dagen är genom en stunds rätt mjuk träning för att öka cirkulationen i kroppen och aktivera musklerna i ryggen och kring bålen. Jag har ofta med mig mina Casallband som går att hänga över en dörr, matta finns ju överallt. No more needed.
Medan Hans gjorde iordning frukost till alla barnen körde jag i morse ett 24-minuterspass uppdelat på två block. Detta är ett skönt kommaigångpass som fungerar lika bra för nybörjare som van tränande.
Block 1:
45 sekunder per övning, 15 sekunder vila. 4 övningar totalt i cirkelform, 3 varv och 12 minuter totalt.
1. Låg rodd med armbågarna inåt kroppen
2. Knäböj
3. Bicepsdrag
4. Hög rodd med armbågarna ut från kroppen

Block 2:
4 övningar, 20 sekunder per övning, 10 sekunder vila mellan varje övning. 6 varv och totalt 12 minuter.
1. Sidoplanka på vänster arm med armrotation och låst höft
2. Ryggliggande sträckning
3. Sidoplanka på höger arm med armrotation och låst höft
4. Sneda knäindrag i planka med rotation i höften

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer