#LofsansJanuari Dag 13

 
 Vad krävs av mig för att jag ska nå mitt mål?
 

 I bloggserien #LofsansJanuari har den mentala delen hittills fokuserat på att lyfta fram och beskriva olika typer av mål. Nästa steg är att utifrån de mål sätta en strategi för att nå dom.
 
 Att sätta mål är egentligen inte alls svårt, utmaningen är att få målen till en faktor som på kort eller eller lång sikt hjälper dig att utvecklas. Det finns inget egenvärde i sig att sätta upp mål för målets skull, det är strategin som följer som är värdefull.
 
 Utifrån de mål som du har satt upp kan du fundera över:
 
 Vad kommer att krävas av mig för att jag ska kunna nå målet?
 Vilka förändringar behöver jag göra i min livsstil?
 Vad behöver jag lära mig?
 Vilka erfarenheter har jag nytta av?
 Vilka personer kan hjälpa mig?
 Hur ofta behöver jag mäta mig gentemot mitt mål?
 Hur mycket tid behöver jag lägga på mitt fokus?
 När ska jag lägga den tiden?
 Vad behöver jag göra mer för att nå framåt?
 Vad lägger jag tid och fokus på som inte hjälper mig närmare mitt mål?
 Hur mycket kommer mitt mål att kosta mig i form av tid, pengar, kraft, relationer, energi, prioriteringar osv?
 
 Det är sådana här frågor som är svåra att besvara i början men som på sikt kommer öka chansen att du faktiskt lyckas. Att våga tänka på dessa saker är att ta sin motivation och sina målsättningar på allvar. När du fokuserar på hur du i praktiken kan realisera din plan för att lyckas så visar du för dig själv att du är beredd att anstränga dig lite extra och välja bort gamla vanor för att ta upp till nästa nivå.
 
 Berätta, hur brukar du tänka kring planen att faktiskt också göra en strategi för att nå ditt mål? Har du funderat över denna typ av frågor tidigare i ditt liv?
 
 

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer