Löparskola med backträning på Nyhetsmorgon

Medan resten av svenska befolkningen låg och mornade sig så tog jag en taxi till TV4. I dagens avsnitt av löparskolan pratade vi om hjärnans förmåga kopplad till träning och hur motivation hänger ihop med beteende och träning. Psykologen Katarina lyfte fram hur viktigt det är att skapa positiva erfarenheter kring träning och tog Elizabeths träningsupplägg som exempel på ett framgångsrecept med en mjuk start och en ökad progression i intensitet och svårighetsgrad. Det träningsprogram som Elizabeth följer och som den här veckan lyckats ta henne hela vägen uppför Hammarbybacken är baserat och extra individualiserat utifrån Stora löparboken för kvinnor. Det är många som följer de olika programmen från boken och vittnar om hur rolig de tycker löpträningen är och vilka fantastiska resultat de får. Elizabeth ska avsluta löparskolan med att springa 5 kilometer på Vårruset här i Stockholm senare i maj och jag längtar efter att få höra hennes tankar efter loppet!
 
 Jag hoppas att ni förstår vilket oerhört privilegium det är för mig att få jobba på det här sättet i TV-formatet. Jag vill såklart utveckla löparskolan än mer och jag har fått så många mail från personer som vill vara med nästa omgång. Jag tror banne mig vi får anordna en casting på TV4 nästa gång!
 
 Nu sitter jag i taxi på väg hem igen, hem till min familj. Idag lyser solen här i Stockholm och jag tänkte ta med barnen på en utflykt. Senare ska jag ha ett möte kring vinterns stora Thailandsresa som jag arrangerar tillsammans med Camilla från Rosa Skrot. Jag lovar att berätta om datum, priser och träningsupplägg inom kort så att ni hinner planera in semester. Jag längtar verkligen tillbaka till Khao Lak och ser fram emot att få köra träningspass på stranden i vattenbrynet, dricka vattenmelondrinkar på solstolen och gå på massage varje dag och jag hoppas så att du vill följa med i december!
 
 


Psykolog-Katarina, Elizabeth, Tilde och jag.


Medi brukar sminka mig på söndag. Så skicklig!


De här papegojorna målar tydligen tavlor!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer