Lördagshäng med marklyft och bakning

Min nya lördagstradition (andra gången på raken) är att sätta klockan på ringning på lördagsmorgonen och starta helgen med först ett träningspass med marklyft och sedan en timme hot mojo som är yoga i en sal med 38 grader. Jag gillar att jobba lite med musklerna innan yogan och yogan känns extra bra efter marklyften så det är en grym kombination för mig just nu. Vi har bokat in två lördagsmorgnar till innan jul så med fyra gånger på raken borde det ju kallas för en vana. 🙂
 


På min instagram (@lofsans) finns film från dagens pass. Vi körde partiella marklyft vilket innebär att man pallar upp stången lite grann från golvet för att kunna fokusera mer på tekniken. Detta är tredje passet jag kör med marklyft och jag lyckades göra 3 repetitioner på 95 kilo, 1,7 gånger min kroppsvikt. Kul! Det ska bli spännande att se hur min löpstyrka utvecklas av att jag blir starkare i marklyft. Många tränare menar på att tunga marklyft gör under för frånskjutet i löpsteget.


Clara, partner in crime. Stark som en oxe! Hon har bloggat mer om träningspasset idag.


Grym start på helgen!


Vi brukar köpa smoothies på Squeezed Up efter passet. Min favorit är Black label med hallon och lakrits.
 
 Efter träningen gick vi en sväng på stan innan jag mötte upp Hans och barnen hemma. Vi gick till Hemköp och köpte lördagsgodis och sedan bakade vi saffranskaka hemma som vi bjöd min syster Agnes och hennes Henric på. Henric har bott i Kalmar hela hösten som en del i hans utbildning men nu är han hemma igen. Skönt, vi har saknat honom. Henric är som en bror för mig.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer