Mammabarnträning på Rosa Skrot

Det blev ett succépass med 11 mammor och bebisar idag!
Jag planerade ett pass med 6 stationer, varannan pulshöjare med benfokus och varannan styrka för bålen. Först körde vi tre långa intervaller på varje övning och sedan kombinerade vi dem i tabataintervaller.
Mammorna var grymma, starka och uthålliga. Det är så inspirerande att se alla tjejer in action. Den minsta bebisen som var med ligger fortfarande i Fias mage 4 veckor till, de andra bebisarna var från 8 veckor till 6 månader. Det är väldigt individuellt när man kan starta igång med träning efter förlossningen men mitt allra bästa tips är att anpassa sin gravidträning så att man kan hålla igång så nära förlossningen som möjligt.
Jag hoppas att vi på Rosa Skrot kan lägga in minst ett pass för mammor med bebisar (upp till krypålder) i veckan från januari men det hänger på efterfrågan. Jag vet att det är stor efterfrågan på gruppträningspass för mammor med kompetent och erfaren tränare. Det finns en hel del att tänka på när man tränar gravida och nyblivna mammor!
Vilka vill komma och köra ett sånt här pass i veckan på Rosa Skrot nästa termin?


6 stationer och så bebisarnas mattor i mitten


Coola starka mammor som ammar efter passet.


Efter graviditeten är det viktigt att bygga upp balansen genom foten och stabilitet i bäckenet, en barfotasko är bra att träna funktionell styrketräning med. Johanna, Sofia och jag har fastnat i Merrellträsket.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer